Typodemons – 75+1 Πληροφορίες, συμβουλές και μυστικά παραγωγής για κάθε γραφίστα

Έγραψα το Typodemons, εξαιτίας ενός παρορμητικού “Γιατί;” που φύτρωσε από τον λάθος τρόπο συνεννόησης των γραφιστών με τους τυπογράφους σε τεχνικά θέματα.

Γιατί να μην μπορούν να συνενοηθούν μεταξύ τους σε τόσο απλά θέματα; Γιατί να μην μπορεί ο ένας να συμπληρώσει τις γνώσεις του άλλου;

Τότε δεν είχα βλέψεις να φτιάξω ένα βιβλίο που να πουλήσει στο εμπόριο, το έγραψα για μένα και για τους φίλους και πελάτες μου, ανθρώπους του δικού μου μικρόκοσμου.

Απλά είχα βαρεθεί να βλέπω όλους σχεδόν τους γραφίστες να αντιμετωπίζουν τα ίδια λάθη παραγωγής, τα οποία στοίχιζαν κέρδη από την τσέπη τους. Λάθη που τις περισσότερες φορές δεν έφταιγε ούτε ο γραφίστας ούτε και ο τυπογράφος και κάποιος από τους δύο αδίκως θα έπρεπε να επωμιστεί το κόστος.

Τότε δεν είχα φανταστεί πόσο χρήσιμο βιβλίο ήταν. Τα λόγια ενός φίλου, ανθρώπου της πιάτσας και γνώστη του κλάδου των γραφικών τεχνών, με έκαναν να το δω πιο σοβαρά το βιβλίο αυτό και με έκαναν να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την έρευνα και το γράψιμο που σήμερα είναι μια μεγάλη αγάπη μου. Το ξεφύλλισε πολλές φορές με τα μάτια γουρλωμένα και μετά είπε: «Τι έχεις γράψει;». Το είπε με τέτοιον τρόπο που απέκτησε άλλη αξία το δημιούργημα αυτό στο μυαλό μου.

Ξαφνικά απέκτησε το κύρος και το βάρος όλης αυτής της εμπειρίας που είχα αποκτήσει για δυο δεκαετίες από τον χώρο των γραφικών τεχνών.

Έπειτα αποφάσισα ότι το βιβλίο πρέπει να φτάσει στα χέρια του κάθε γραφίστα και όχι για να βάλω λεφτά στην τσέπη (η επιλογή της τιμής ήταν value for money) αλλά γιατί ήθελα να μοιραστώ αυτήν την γνώση με όλους.

Ευχαριστώ όλους αυτούς τους χιλιάδες επαγγελματίες των γραφικών τεχνών που με έχουν εμπιστευθεί και αγόρασαν το βιβλίο μέχρι σήμερα και όλους όσους μας έχουν στείλει φωτογραφίες με το βιβλίο ως κομμάτι της καθημερινής τους επαγγελματικής ζωής λέγοντας την τόσο μεγαλειώδη αυτή λέξη «Ευχαριστώ Typodemons».

Ευχαριστώ και όλους εκείνους τους σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου που τόλμησαν να χαρακτηρίσουν αυτό το βιβλίο με χαρακτηρισμούς όπως «Το Ευαγγέλιο των Γραφικών Τεχνών», «Το ακομπλεξάριστο και απαραίτητο βιβλίο του κάθε γραφίστα», «Ο Ελβετικός σουγιάς των γραφικών τεχνών» και άλλα πολλά.

Ευχαριστώ τα δημιουργικά τμήματα μεγάλων εταιριών που το αγόρασαν όπως Ogilvy Hellas.ΠΑΕ ΠΑΟΚ, FCBGNOMI,IDECO, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ORANGE, EUROCOSMETICA, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, beetroot design group, SHARE social agency, FINE DRINKING MAGAZINE και πολλές άλλες.

Τέλος ευχαριστώ όλους εκείνους τους καθηγητές των σχολών που αποφάσισαν να συμπεριλάβουν θεματικές ενότητες στην ύλη τους και όλους τους bloggers σε Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό που έχουν χρησιμοποιήσει θεματολογία από το βιβλίο μου.

Όλοι εσείς είστε υπεύθυνοι για την απόφαση μου να δω τη συγγραφή πιο σοβαρά τα τελευταία χρόνια και να χρησιμοποιώ πλέον εκτός από την εμπειρία και τις προσωπικές μου γνώσεις, ακόμα πλουσιότερες βιβλιογραφίες και να κάνω σοβαρές έρευνες για κάθε λέξη που θα αναφέρω στα επόμενα βιβλία που έρχονται.

Για όσους δεν έχουν ακόμη συμπεριλάβει το βιβλίο στο ράφι τους το βιβλίο περιέχει 75+1 Πληροφορίες, συμβουλές και μυστικά παραγωγής για κάθε γραφίστα. Είναι ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές – tips – για όλους τους τομείς της παραγωγής εντύπων ( προεκτύπωση, εκτύπωση, βιβλιοδεσία) το οποίο περιέχει γνώση που θα σου γλυτώσει χρήματα.

Όποιοι θέλουν μπορούν να δουν μέρος του βιβλίου εδώ:

 

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπακιρτζίδης