Τα πιο εμπορικά χαρτιά Offset.

Coated και Uncoated χαρτιά.

Gloss art paper.
Είναι ένα επιχρισμένο χαρτί και από τις δυο πλευρές του με κινέζικο άργιλο ή κιμωλία για να δώσει μια πολύ υψηλής ποιότητας ομαλότητα και γυαλάδα. Η ποιότητα αυτή επιτρέπει να έχουμε άριστο αποτέλεσμα ιδιαίτερα σε half-tones, όπου η λεπτομέρεια είναι σημαντική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε έντυπα απαιτήσεων και περιοδικά.
Τα χαρτιά βάσης των φθηνότερων επιστρωμένων χαρτιών μπορεί να περιέχουν ξυλοπολτό και ανακυκλωμένες ίνες.
Matt art ή Silk-finish
Είναι επιχρισμένα χαρτιά που παράγωνται με παρόμοιο τρόπο όπως το gloss art. Η επιφάνεια του έχει ματ υφή αλλά εξακολουθεί να δίνει εξαιρετική ποιότητα στην αναπαραγωγή των ασπρόμαυρων half-tones και στις έγχρωμες φωτογραφίες χωρίς όμως να την έντονη αντανάκλαση του φωτός που έχει το gloss χαρτί, επιτρέποντας στον αναγνώστη μια ευχάριστη ανάγνωση.
Blade-coated cartridge paper
Έχει μια ενδιάμεση επίστρωση από το matt art και το art και αναπαράγει επίσης πολύ καλά τους ενδιάμεσους τόνους. Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιοδικά.
Chromo paper
Είναι επιχρισμένο από τη μια μόνο πλευρά και χρησιμοποιείται για ετικέτες και για book jackets (τα χαρτιά που μπαίνουν πάνω από σκληρά καπάκια).

Woodfree uncoated ή offset paper
Είναι uncoated χαρτί υψηλής ποιότητας οποίο έχει μια πιο φυσική υφή και όψη. Παρασκευάζεται με τη χρήση ξύλου που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία με χημικό πολτό. Είναι το πιο σύνηθες στη χρήση χαρτί για τετράδια, ημερολόγια, χαρτιά φωτοτυπίας και επίσης χρησιμοποιείται για την εκτύπωση βιβλίων.

Chromo
Είναι χαρτί το οποίο είναι επικαλυμμένο με αδιάβροχη επίστρωση  από τη μια πλευρά και είναι ιδανικό για ετικέτες μπουκαλιών και χαρτιά περιτυλίγματος

Newsprint ή δημοσιογραφικό χαρτί.
Είναι χαρτί χαμηλού κόστους το οποίο περιέχει κυρίως πολτό ξύλου και χρησιμοποιείται συχνά για εκτύπωση εφημερίδων και φυλλάδια σουπερμάρκετ μεγάλης κυκλοφορίας. Συνήθως δεν έχει υψηλή λευκότητα και τυπώνεται σε κυλινδρικές μηχανές. Δεν έχει πολύ καλή απόδοση εκτύπωσης σε σύγκριση με άλλα εμπορικά χαρτιά.

NCR (No carbon required)
Είναι το λεπτό χαρτί που χρησιμοποιείται για να αποτυπώνεται ότι γράφεις με στυλό στο επόμενο φύλλο χωρίς να χρειάζεσαι καρμπόν. Βγαίνει σε διάφορα χρώματα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές λογηστηρίου όπως τιμολόγια, αποδείξεις κλπ.

Kraft
Είναι είδος πορώδους χαρτιού με μεγάλη ελαστικότητα και μεγάλη αντοχή σχεδιασμένο για προϊόντα συσκευασίας.