Εκτύπωση λευκού χρώματος.

Έχεις επιλέξει ένα ωραίο ειδικό σκουρόχρωμο χαρτί και θέλεις να τυπώσεις ένα λευκό logo και λευκά γράμματα γιατί πιστεύεις πως το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Αλλά δεν ξέρεις πως…
Αναλόγως με τις απαιτήσεις της κάθε δουλειάς, λευκό μελάνι μπορείς να τυπώσεις με τους εξής τρόπους:

1. Αν η δουλειά σου είναι μικρού τιράζ, σε εκτυπωτή laser (πχ oki 711WT)
2. Με θερμοτυπία (όπως η χρυσοτυπία αλλά με λευκό υλικό). Στο Typodemons 1 χρησιμοποιήσαμε λευκή θερμοτυπία στο εξώφυλλο.
3. Με ανάγλυφα γράμματα σε φούρνο. (Για καλλιτεχνικές κάρτες όπως στα παλιά τυπογραφεία).
4. Με μεταξοτυπία (όπως τυπώνονται τα μπλουζάκια ή οι αναπτύρες). Για ημερολόγια και εξώφυλλα με διάφορα υλικά όπως δέρμα ή πλαστικό.
5. Spot white είναι η ίδια διαδικασία που τυπώνεις το spot uv αλλά με λευκό υλικό. (Για καταλόγους ή εξώφυλλα)
6. Σε offset αναλόγως με το αποτέλεσμα που θέλεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τυπώσεις φόντο σε λευκό χαρτί και να αφήσεις τα γράμματα κούφια ώστε να μείνει το λευκό του χαρτιού. Αν και υπάρχουν λευκά μελάνια για εκτύπωση offset δεν είναι επικαλυπτικά ώστε να χρησιμοποιηθούν σε σκούρα χαρτιά ή πάνω σε είδη τυπωμένα φύλλα. Τα μόνα μελάνια offset που είναι αρκετά επικαλυπτικά είναι τα μεταλλικά όπως το ασημί και το χρυσό και τα παράγωγα τους.

Οι επιλογές είναι πολλές και το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από το υλικό και το αποτέλεσμα που θέλεις να πάρεις, από το τιράζ και φυσικά από το badget που έχεις για τη δουλειά σου.